Záhrada v rodinnom dome

Nič nedodá rodinnému domu na kráse tak, ako nádherná záhrada. Hoci všeobecné vlastnosti všetkých záhrad sú veľmi podobné, nikde nenájdeme dve úplne rovnaké záhrady. To je dané miestnymi podmienkami s prihliadnutím na ekonomické realizácie stavby. Pokiaľ máte možnosť budovať záhradu úplne novú, teda najmä v prípade novostavieb, by mala byť hlavným dôvodom modulácie individualita majiteľov. Záhrada bude v budúcnosti slúžiť hlavne Vám, a preto by ste si ju mali stvoriť presne podľa svojich predstáv tak, aby práve Vám poskytovala to najväčšie pohodlie.

Každý z nás má na záhradu odlišné požiadavky. Okrem tých vlastných sú to ekonomické požiadavky finančnej dostupnosti. Niektorí dávajú prednosť luxusu s bazénom a tenisovým kurtom, iní si najlepšie oddýchnu pri udržiavaní zeleninových záhonov. Majte tiež na pamäti, že záhrada bude v budúcnosti obľúbeným priestorom pre hry vašich detí .

Dôkladné naplánovanie budúcej záhrady je základom pre vytvorenie miesta, kde môžete stráviť dlhý čas relaxáciou a odpočinkom. Miesta, ktoré vás vždy nabijú novou energiou a dodajú Vám chuť do života. Po dokončení ekonomickej stavby rodinného domu môže byť pomerne ťažké predstaviť si, že v mieste rozkopaného staveniska vznikne oáza pokoja a mieru plná zelene. Z týchto dôvodov je potrebné si celkovú koncepciu budúcej záhrady veľmi starostlivo rozmyslieť .

Východiskové plány namaľované na kúsku papiera sa môžu pomerne rýchlo preniesť do projektu od skúseného záhradného architekta. Vďaka moderným technológiám je možné nad návrhom diskutovať a vykonávať množstvo zmien. Možno dokonca vyskúšať celú škálu možných riešení a výsledok si prezrieť “na nečisto”.

Ponúka sa široká paleta prvkov, ktoré možno na záhradu umiestniť a vzájomne ich kombinovať. Či už ide o stromy a kríky, záhradný nábytok a miesta k záhradnému grilovaniu, záhony určené pre pestovanie zeleniny, záhradný domček alebo altánok, sušiak na bielizeň, priestor pre uskladnenie dreva, bylinkovú záhradu, zimnú záhradu, skleník, pergolu alebo tenisový kurt či bazén.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *