Kytice z ovocia? Na takých si pochutíte

Ak chcete potešiť svojich blízkych, nemusíte kupovať iba kytice vytvorené z kvetov. Chutné kytice z ovocia potešia nielen oko, ale i maškrtné jazýčky. V rozhovore s pani Janou Bednárovou z www.chutnekytice.sk sa dozviete, z čoho sú  kytice vyrábané, aké druhy ovocia sa používajú a ako dlho trvá samotná výroba chutných ovocných kytíc.

 

1. Na úvod by ste mohli našim čitateľom prezradiť, čo vás inšpirovalo pri v začiatkoch podnikania s chutnými kyticami? Ako dlho sa venujete podnikaniu v oblasti ovocných kytíc?
Chutné kytice tešia ľudí na Slovensku už tretí rok. Práve značka Chutné kytice priniesla túto novinku na slovenský trh ako prvá a vďaka prvotriednej kvalite produktov a top zákazníckemu servisu je aj najobľúbenejšia. Podarilo sa nám vytvoriť nový darčekový a cateringový segment, ktorý je v niektorých krajinách v zahraničí veľmi populárny a teraz už môžeme povedať, že si ovocné kytice zamilovali aj zákazníci na Slovensku. Pri tvorbe našich originálnych dizajnov nás inšpirujú farby a chute ovocia, ročné obdobia, ale aj želania zákazníkov.

Detská kytica z ovocia

2. Na aké príležitosti dodávate vaše chutné kytice najčastejšie?
Najčastejšie chutné kytice zákazníci posielajú k narodeninám, meninám, výročiam, len tak z lásky, či ako poďakovanie a ospravedlnenie. Túto formu darčeka a pozornosti si obľúbili aj firmy a takisto svadobné páry, ktoré kytice objednávajú namiesto ovocnej misy či dekorácie zo živých kvetov. Ovocné kytice a ovocie v čokoláde dodávame tiež na firemné či spoločenské eventy, kde sa stalo vyhľadávaným osviežením, ktoré poskytuje nielen chuťový, aj nový estetický zážitok.

 

3. Ako dlho trvá výroba veľkej ovocnej kytice na svadbu?
Výroba každej veľkej kytice trvá niekoľko hodín. Koľko presne, to závisí nielen od jej veľkosti, ale aj náročnosti, ktorá vyplýva z množstva použitej čokolády, druhov ovocia a toho, či ide o katalógový dizajn, alebo špecifický aranžmán.

Chutná kytica z jahôd v čokoláde

4. Aká je trvanlivosť vašich ovocných kytíc a bonboniér?
Ovocné kytice vydržia, ak sa skladujú zabalené v chlade, do nasledujúceho dňa. Bonboniéry z čerstvého ovocia v čokoláde je najlepšie spotrebovať do dvoch, maximálne troch dní.

 

5. Aké druhy ovocia pri tvorbe ovocných kytíc využívate? Mávate rovnakú ponuku po celý rok alebo sa nevyhýbate ani sezónnym surovinám?
Používame viac ako desiatku druhov ovocia, ktoré máme dostupné celoročne. Najdôležitejšia požiadavka je pre nás pritom tá, aby bolo ovocie iba skutočne čerstvé a kvalitné. V chutných kyticiach nájdete celoročne aj najlepšie dostupné jahody minimálne v našom regióne, ak nie v celej Európe. Naša ponuka je vždy obohatená o sezónne dizajny a druhy ovocia: aktuálne na jar máme viac do zelena ladenú kyticu s tulipánmi, mali sme aj kyticu špeciálne k Veľkej noci s tematickou nádobkou a ovocnými kúskami. V lete sú kytice obohatené o broskyňu, vodový melón a tak ďalej. Pravidelne prinášame novinky: aj toto leto sa naši zákazníci môžu tešiť na nové fantastické kombinácie a chute.

Ananásovo hroznová chutná kytica

6. Ako sa môžu záujemcovia dostať k vašim výrobkom? Dovážate vaše výrobky len vo vybraných mestách alebo po celom Slovensku?
Kytice doručujeme v Bratislave a blízkom okolí. Väčšie objednávky vieme doviezť našim vlastným autom s chladením aj ďalej od Bratislavy, alebo jednu kyticu poslať kuriérom do vybraných miest. Bonboniéry dokážeme doručiť po celom Slovensku.

Svieža ovocná chutná kytica

7. Aký druh čokolády používate na zdobenie ovocných kytíc a bonboniér?
Pracujeme výhradne s belgickou čokoládou Callebaut. Aj vďaka použitiu kvalitnej čokolády sú naše produkty tak chutné a obľúbené.

 

8. Sú vaše výrobky vhodné aj pre ľudí, ktorí sú alergickí na lepok alebo laktózu?
Každému zákazníkovi sa snažíme vyjsť maximálne v ústrety, aj pri alergii na lepok a laktózu. Ovocné kytice sú prirodzene bez obsahu týchto alergénov, čokoládu je možné použiť horkú 70 či 80-percentnú, bez obsahu mlieka.

 

Na záver by sme sa chceli pani Jane Bednárovej za poskytnutie príjemného rozhovoru. Ak máte akékoľvek postrehy, môžete nám ich písať do komentárov pod článkom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *