Domáca pekáreň pre mnohých spotrebiteľov predstavuje istotu, že vedia presné zloženie ich pečiva a chleba. Pečenie domáceho chleba je pre mnohých záľuba a relax. Používatelia domácej pekárničky si sami môžu vybrať zloženie chleba a pečiva. Akýkoľvek druh obilovín, rôzne semienka, sušené paradajky, bylinky, olivy a mnohé iné príchute. Záleží len na chuti vlastníka pekárničky.
V rozhovore s pánom Jozefom Voľanským, zo včelej farmy MEDAR, sme sa dozvedeli užitočné informácie o výrobe medu, o chutiach zákazníkov a najmä o pozitívnych účinkoch konzumácie medu a včelích produktov. Predstavil nám aj špeciálny med – Jedľovú medovicu. 1. Na úvod by ste mohli našich čitateľom priblížiť, čím všetkým sa vaša rodinná včelia […]
Podľa prvého videa sa môžete naučiť, ako si doma vytvoriť atypický krb bez pomoci odborníkov. Podľa videa môžete postupovať krok za krokom až k úspešnému cieľu. Ak už budete mať krb vyhotovený je praktické vedieť, ako sa má správne zakurovať. V druhom videu vám prinášame podrobný postup ako sa dá v krbe zakúriť bez toho, […]
Ak nepatríte medzí ľudí, ktorí striktne uprednostňujú minimalizmus, určite si radi skrášľujete domov rôznymi bytovými dekoráciami. Či už kúpenými alebo vlastnoručne vyrobenými. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, podľa ktorými sa môžete inšpirovať.
Prinášame vám rozhovor, ktorý sme uskutočnili s veľmi šikovným pánom, ktorý sa už viac ako desať rokov venuje zdobeniu kraslíc. S prichádzajúcou Veľkou nocou je táto téma veľmi aktuálna. Dozviete sa, aké neuveriteľné množstvo času je potrebné vynaložiť pri zdobení nádherných kraslíc. Pán Jozef Hvozdík nám opísal všetky druhy techník, ktoré pri zdobení využíva. […]
Pestovanie a konzumácia hlivy ustricovej sa teší čoraz väčšej obľube. Niektorí radi využívajú hlivu do rôznych gulášov a paprikášov namiesto mäsa alebo obľubujú hlivu pre jej nezameniteľnú chuť. V podrobných videonávod sa dozviete, ako sa dá táto delikátna huba vypestovať aj v domácich podmienkach. Veľmi dobrým drevom, ktoré je vhodné na výsadbu hlivy je drevo […]
Či už bývate v byte alebo v dome, v zimných mesiacoch ste si určite všimli zvýšený výskyt vtáctva. Odborníci upozorňujú, že kŕmiť vtáctvo by sme mali iba vtedy, keď sú mínusové teploty. Taktiež ich môžeme prikrmovať keď je silná snehová prikrývka a operenci si sami nemôžu zabezpečiť stravu.
Mnohým z nás je už známa metóda výsadby jahôd, pri ktorej používame čiernu geotextíliu, ktorá prepúšťa vodu. Ak túto metódu ešte nepoznáte, viac sa o nej dozviete vo videonávode. Ak použijete túto textíliou vo vašej záhradke pri výsadbe jahôd, úroda prichádzajúcej sezónny vám určite spraví radosť. Vďaka tejto textílie sú jahody chránené pred nadmernou vlhkosťou […]
Ďalší rozhovor, ktorý vám prinášame sme uskutočnili s pánom Miroslavom Šandom z Farmy Východná. Pán Šanda je dôkazom, že záujem o výrobu slovenských syrov neupadá, práve naopak rozkvitá. V rozhovore sa dozviete aké druhy bryndze poznáme a aký je medzi nimi rozdiel. Taktiež sa dozvieme jednotlivé špecifiká, ktoré pozitívne ovplyvňujú chuť syrov Východná. foto: www.farmavychodna.sk […]
Prinášame vám pútavý rozhovor z trochu netradičnej oblasti výroby pravých ovocných bio destilátov. Netradičnosť spočíva v tom, že majitelia spracovávajú plody, ktoré rastú vo voľnej prírode. O výrobe a vlastnostiach týchto destilátov nám porozprával pán Ing. Ján Chrenko z dvoru Morgov. 1. Na úvod by ste mohli našim čitateľom prezradiť, kedy vznikla vaša rodinná […]