Pohodlné grilovanie pri dome

Záhradné krby, rovnako ako grily, slúži najmä na prípravu pokrmov. Obľúbili si ich majitelia rodinných domov, ale aj chatári a chalupári, ktorí ich využívajú počas víkendov a dovoleniek k vytvoreniu príjemnej atmosféry a príprave chutných pokrmov. Ako vyberať záhradné krby?

Záhradné krby sa postupom času stali častým doplnkom záhrad a zároveň miestom, kde sa ľudia schádzajú, aby si posedeli a porozprávali.

Nepodceňujte starostlivý výber!

Pri výbere krbu alebo grilu je dôležité hľadieť na funkčnosť a jednoduchosť. Krb by mal byť ľahko zostaviteľný, a to aj bez odborných znalostí, iba s priloženým návodom. Vyrobený by mal byť z preverených materiálov as možnosťou dokúpenia náhradných dielov. Záhradné krby sa vyrába s udiarňou alebo bez nej. Vzhľadom k tomu, že sa na trhu pohybuje viac výrobcov, je možné vyberať z rozsiahlej škály modelov a typov. Vďaka širokému výberu, vysokej kvalite a nízkym cenám si vyberie určite každý.

DÔLEŽITÉ:

vždy dbajte pokynov uvedených výrobcovia.
Aké palivo použiť, aby pokrm voňal a dobre chutil

V záhradnom krbe môžete grilovať, opekať, roznieti, dusiť i údiť. Ľahko tu pripravíte aj bežný letný obed či sladký dezert. Pri grilovaní a rožnenie jedál sa najčastejšie používa drevené uhlie alebo grilovacie brikety. Údiť chcete, je potrebné použiť tvrdé drevo z ovocných stromov, najlepšie je slivkovej. Zaujímavú vôňu i chuť potom dodá jalovec. Všeobecne však platí, že do krbov patrí tvrdé drevo z listnáčov, ktoré málo praská, horí pokojne a pomaly. Záhradné krby sú väčšinou konštruované na použitie dreva a dreveného uhlia.

TIP: ak chcete kúpiť lacnejšie gril navštívte portál kde nájdete zľavy na záhradné grily.

Pripravte si na grile dezert, napr grilované jablká!

Jablká umyjeme, rozkrojte a zbavte jadrovníkov. Naplňte je ovocnou zaváraninou, nasekanými mandľami a opäť obe polky spojte. Jablká položte na alobal, posypte je škoricou a pridajte kúsok masla. Potom je pevne zabaľte a grilujte po dobu 30 minút. Viac o recepte

https://dobruchut.aktuality.sk/recept/33740/grilovane-jablka/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *